Η επιχείρησή μας συγκαταλέγεται μεταξύ των παρόχων που προσφέρουν Ψυχρή Αποθήκευση, Διαχείριση Αποθεμάτων και Ψυχρή Μεταφορά.
Είναι αυτονόητο, ότι στον κλάδο μας η πυρηνική παροχή είναι η θερμοκρασία αποθήκευσης σύμφωνα με τους κανόνες που διέπουν τα εκάστοτε προϊόντα. Ειδικά σε αποθηκεύσεις κατεψυγμένων μακράς διάρκειας η θερμοκρασία πρέπει να διατηρείται ΣΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΌΡΙΟ ΤΩΝ -18 C, αλλά και να είναι σταθερή στο χρόνο με ελάχιστες διακυμάνσεις ώστε να μη γίνεται αφυδάτωση των προϊόντων. Η τελευταία είναι γνωστή σαν "ψυκτικό έγκαυμα", υποβαθμίζει τα προιόντα γευστικά και θρεπτικά και είναι κλασσική σε ψυκτικές εγκαταστάσεις που κάνουν ημερήσιες παύσεις με μοναδικό κριτήριο να διατηρούν τον μέσο όρο της θερμοκρασίας στο -18 C. Ιδιαίτερα ευαίσθητη σε τέτοιες υποβαθμίσεις είναι η κατηγορία των κατεψυγμένων αλιευμάτων. Άλλη υποβάθμιση που επέρχεται από θερμοκρασιακές διακυμάνσεις είναι η ενζυματική οξείδωση (τάγγισμα), που είναι ιδιαίτερα εμφανής σε λιπαρά προϊόντα όπως τα παχιά ψάρια (π.χ. σολομός).
Η επιχείρησή μας εκτέλεσε την τελευταία 3ετία σοβαρά έργα αυτόματης λειτουργίας του μηχανοστασίου με απομακρυσμένη παρακολούθηση και αποστολή alarm σε κάθε απόκλιση από τις ιδανικές συνθήκες. Τι σημαίνει τούτο; Ότι το μηχανοστάσιο λειτουργεί αδιάκοπα και οι θερμοκρασίες στους θαλάμους είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΤΑΘΕΡΕΣ στο επίπεδο που ορίζει ο κανονισμός. Έτσι τα προϊόντα σας όχι μόνο προστατεύονται από μικροβιακή και ενζυματική αλλοίωση, αλλά πρακτικά δεν αφυδατώνονται καθόλου και πράγματι διατηρούν το χαρακτηριστικό των "φρεσκοκατεψυγμένων".
Τα κριτήρια της σταθερής θερμοκρασίας και αποτροπής της αφυδάτωσης αποτελούν ένα όπλο marketing των πελατών μας και η Αγορά πρέπει να είναι προσεκτική όταν απευθύνεται σε εξωτερικούς παρόχους ψύξης, με ίδια παρακολούθηση της θερμοκρασίας των χώρων σε 24ωρη βάση.

Created by Awapai    Powered by FlexWeb