Έρευνα του ΑΠΘ δείχνει ότι τα εισαγόμενα ευπαθή τρόφιμα που αγοράζονται συχνότερα είναι τα Φρούτα & Λαχανικά, με ποσοστό 32% επί του συνόλου των εισαγόμεων τροφίμων & ποτών. Παρατηρείται έντονη ανάλωση πόρων πελατών μας στην υλοποίηση τελωνειακών διαδικασιών  που συνοδεύουν τις εμπορικές συναλλαγές με τρίτες ή μη κοινοτικές ή ενδοκοινοτικές χώρες εισαγωγής.


Σκοπός είναι η αξιοποίηση της κατάρτισης των στελεχών μας στις διασαφήσεις, τις δηλώσεις Intrastat, τις Τ2L - να δώσουμε προστιθέμενη αξία στις υπηρεσίες του πελατολογίου μας που διακινεί εισαγόμενα προϊόντα με ανάληψη έργων τελωνειακού χαρακτήρα από την ομάδα στελεχών μας - και να βοηθήσουμε τον κύριο σκοπό σας τις πωλήσεις.

-----------------------------------------------------------------

 ΕΙΔΟΣ  ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ
 ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ  16%

 ΖΥΜΑΡΙΚΑ

 33%

 ΚΡΕΑΤΙΚΑ

 15%
 ΛΑΧΑΝΙΚΑ  32%
 ΜΠΥΡΕΣ  40%
 ΣΝΑΚ  37%
 ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ  36%
 ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ  15%
 ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΠΟΤΑ  16%

-----------------------------------------------------------------


Ευχαριστούμε την ερευνητική ομάδα ΑΠΘ, Γεωπονικής Σχολής:

                                                                                                     Δημήτρη Σταθόπουλο

                                                                                                     Ευθυμία Τσακιρίδου

                                                                                                     Ειρήνη Τζίμητρα

                                                                                                     Κωνσταντίνο Μάττα  

                                                                                                                                        για την εκπόνηση της "Διερεύνηση της ζήτησης εισαγόμενων τροφίμων


Created by Awapai    Powered by FlexWeb