Έρευνα του ΑΠΘ δείχνει ότι τα εισαγόμενα ευπαθή τρόφιμα που αγοράζονται συχνότερα είναι τα Φρούτα & Λαχανικά, με ποσοστό 32% επί του συνόλου των εισαγόμεων τροφίμων & ποτών. Παρατηρείται έντονη ανάλωση πόρων πελατών μας στην υλοποίηση τελωνειακών διαδικασιών που συνοδεύουν τις εμπορικές συναλλαγές με τρίτες ή μη κοινοτικές ή ενδοκοινοτικές χώρες εισαγωγής.
Σκοπός είναι η αξιοποίηση της κατάρτισης των στελεχών μας στις διασαφήσεις, τις δηλώσεις Intrastat, τις Τ2L - να δώσουμε προστιθέμενη αξία στις υπηρεσίες του πελατολογίου μας που διακινεί εισαγόμενα προϊόντα με ανάληψη έργων τελωνειακού χαρακτήρα από την ομάδα στελεχών μας - και να βοηθήσουμε τον κύριο σκοπό σας τις πωλήσεις.
-----------------------------------------------------------------
ΕΙΔΟΣ |
ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ |
ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ |
16% |
ΖΥΜΑΡΙΚΑ
|
33% |
ΚΡΕΑΤΙΚΑ
|
15% |
ΛΑΧΑΝΙΚΑ |
32% |
ΜΠΥΡΕΣ |
40% |
ΣΝΑΚ |
37% |
ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ |
36% |
ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ |
15% |
ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΠΟΤΑ |
16% |
-----------------------------------------------------------------
Ευχαριστούμε την ερευνητική ομάδα ΑΠΘ, Γεωπονικής Σχολής:
Δημήτρη Σταθόπουλο
Ευθυμία Τσακιρίδου
Ειρήνη Τζίμητρα
Κωνσταντίνο Μάττα
για την εκπόνηση της "Διερεύνηση της ζήτησης εισαγόμενων τροφίμων"